top of page

Zene

v4.jpg

Elment a két lány

Két gyönyörű lírai dallam – egy canzone tedesca a XIV. századból és egy jól ismert magyar legényválogató lakodalmi ének találkozása a kobozzal és a pásztorfurulyával. A 2017. áprilisában, a Duna-kanyarban készült hang- és videofelvételek Vörösmarty Imre és Anikó igényes és szívből jövő munkáját dicsérik. Köszönet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásáért!

v1.jpg
v5.jpg
v2.jpg

Mátyás király bojtárja

Mesetáncház a Margitszigeten.

Az előadás gyönyörű reneszánsz muzsikával gazdagított változatának összefoglalója a 2014-es Budapesti Nyári Játékok margitszigeti műsorából.

Komámasszony vigadója

Vidám zenei huncutságok régi népzenei hangszereken az Aranyalma Páros előadásában.

Kocc :) Hálás köszönet Vörösmarty Imrének és Anikónak.

A videó az NKA támogatásával készült, 2017 augusztusában.

Családbarát – A szőlősgazda furulyája

Mesetáncház a Duna Tv Családbarát műsorában. Mese, ének, tánc, hangszerbemutató, történelem és játék szerves füzére, avagy 60 perces mesetáncházunk 6 percbe sűrített változata a Duna TV felkérésére, 2016-ból.

v6.jpg

Óh, dicsőséges asszony

Kinizsi Pálné Magyar Benigna imája a Festetich-kódexből, egy XVI. századi Szkhárosi Horváth Ádám szöveg, hasonló korabeli dallammal, valamint a Kájoni-Cantionale egyik dallama. Hálás köszönet Vörösmarty Imrének és Anikónak a felvételért.

Köszönjük az NKA támogatását.

v7.jpg

Moldvai énekek

Szívünknek kedves, vidám moldvai énekek rögtönzéstől sem mentes füzére hagyományos magyar népi hangszereken, a tájegységre jellemző kobzon, furulyán és dudán.

A felvétel 2011-ben készült.

Nyughatatlan címképnek.png

Nyughatatlan rózsaszál

A török hódoltság kulturális emlékei és távol-keleti kötődéseink egyaránt megjelennek e szép régi virágénekünk baglamán és kínai pásztorfuvolán, derbukán és dorombon előadott improvizatív előadásában.

A felvétel 2021-ben készült, az Aranyalma Páros és barátai online koncertjén.

Libizai címkép 2. vágottkicsi.png

Libizai libzom

Tréfás, a középkori világi költészetig visszanyúló belső-refrénes dalok csokra hallható a 2021-ben készült felvételen.

bottom of page