top of page

Utcaszínházi és gólyalábas előadások

Hosszúlépés Társulat, Purgateátrium, Ort-Iki Bábszínház

Hosszúlépés Társulat

A Hosszúlépés Társulat mutatványosai különböző utca,- és kőszínházak, illetve zenekarok tagjaiként gyarapították színházi és zenei eszköztárukat. Műsoraikban a klasszikus vásári komédia hagyományait ötvözik modern artistaelemekkel. A társulat valamennyi tagja képzett muzsikus, ennek köszönhetően a hajmeresztő mutatványokat változatos magyar és közép-európai népzene kíséri. Interaktív elemekkel tarkított előadásaik során gyermek és felnőtt néző egyforma lelkesedéssel válik a produkció résztvevőjévé.

Gólyalábas utcaszínházi előadásunk az Aranyalma Páros többi műsorával kapcsolva is megrendelhető.

utcaszinhaz-1.jpg
AAP gólyalábas.jpg

Előadásainkban az angol nyelv használata nem akadály.

Purgateátrium: Vásártér

1. Vasilache (vásári „szoknyás” bábjáték)

Főhősünk Vitéz László moldovai rokona. Vasilache megküzd az ördöggel, a halállal és nem utolsó sorban házsártos feleségével. A fergeteges zenés bábjátékban az ízes népi humor különleges bábtechnikával párosul.

2. Az aranyszőrű bárány meséje

A jól ismert történetet nyakba akasztható forgószínpaddal, alulról mozgatható, úgynevezett titiri bábokkal meséli el a játékos és zenész kísérője. A két történet egymás után, szünet nélkül játszatik. Kovács Géza Blattner-díjas bábjátékost Vaskó Zsolt elő muzsikával kíséri. Az előadás bárhol előadható. Technikai igény a helyszíntől függően, szükség esetén a hangosítás. Ajánlott maximális nézőszám 120 fő.

AAP Purgateátrium.jpg
AAP Purgateátrium 2..jpg

Ort-Iki Bábszínház

Kökény Matyi

Vásári bábjáték kicsiny és óriásbábokkal, mezit-, és gólyalábakon, kígyóval és gólyával, ördögűző nagykalapáccsal. A darab zeneszerzője és muzsikusa Vaskó Zsolt. (www.ortiki.hu)

bottom of page